طرح تغییر ساختار ساختمان های مجاور

در کشورهای مختلف تخصیص بودجه ی سالیانه بر اساس شاخص های اقتصادی و برآورد نیازها در زمینه های مختلف صورت می گیرد. در این میان عواملی چون رکود اقتصادی بر سیاست گذاری دولت ها در زمینه های مختلف از جمله ساخت و ساز موثر خواهد بود. شرکت AECOM که در سطح بین المللی تولید کننده و عرضه کننده ی عمده ی خدمات در زمینه های حمل و نقل ، محیطی و نیز منابع آب محسوب می شود در گزارشی که در سال ۲۰۱۲ منتشر کرده است، وضعیت  سرمایه گذاری کشور های سرآمد در سرمایه گذاری ساخت و ساز را به تفکیک ناحیه ذکر نموده و با توجه به روند آن ها پیش بینی هایی را ارائه می دهد.

از آن جا که دانستن نکات این گزارش برای علاقه مندان به مهندسی عمران سودمند خواهد بود، لذا گزیده ای از نکات جالب آن را ذکر می نماییم.

در سال ۲۰۱۲ نسبت به سال ۲۰۱۱ سرمایه گذاری بین المللی در صنعت ساختمان رشدی معادل حدود ۰٫۵ % داشته است.سرمایه گذاری در این صنعت در این سال معادل ۴٫۶ تریلیون دلار در جهان گزارش شده است. البته در سال های اخیر این روند افت داشته است با این حال برخی منابع بر این باور هستند که در سال ۲۰۱۵ با توجه به رونق اقتصادی بیش تر، این سرمایه گذاری دوباره به ۴٫۶ تریلیون دلار خواهد رسید.

به طور کلی ناحیه های مختلف از لحاظ ساخت و ساز به شش ناحیه ی کلی به نام های آفریقا ، آمریکای شمالی و جنوبی ، آسیا، استرالیا ، اروپا و خاورمیانه طبقه بندی می گردند.

SAS4_19-12-57

نمودار سرمایه گذاری ساخت و ساز در کشورهای مختلف (میلیارد دلار)

 

YY9-26-01

نمودار رشد و زوال سرمایه گذاری در سال ۲۰۱۲ نسبت به ۲۰۱۱ (درصد تغییر)

آسیا

در سال ۲۰۱۲ آسیا در زمینه ی ساخت و ساز روندی رو به رشد دارد . بزرگ ترین رشد نیز طبق انتظار مربوط به کشور چین با ۹% افزایش ( نسبت به سال گذشته ) در مراتب بعدی هند با ۸% ، اندونزی با ۸% و ویتنام با ۷% رشد قرار دارند.

چین

نکته ی جالب این جاست که کشور چین نه تنها بیش ترین رشد در این صنعت را دارد ، بلکه از لحاظ سرمایه گذاری در این صنعت نیز در جهان رتبه ی نخست را داراست. سرمایه گذاری این کشور در این زمینه تقریبا دو برابر ژاپن است. با این حال سیاست های سرمایه گذاری در چین در حال تغییر است . در گذشته سرمایه گذاری در چین بیش تر در شهرهای ساحلی بود ، اما در حال حاضر سرمایه گذاری ساخت و ساز بیش تر بر ایالت های غربی این کشور متمرکز است.

bkgd-ShanghaiRising-1920x1080-1280x720

شانگ های – چین

سایر کشورهای آسیا

از طرف دیگر تنها ۱۰% صنعت ساخت و ساز آسیا در اختیار هند است. ژاپن نیز با توجه به تلاش های فراوانش در مقابله با زلزله در صنعت ساخت و ساز در آسیا از این لحاظ کشور قدرتمندی به شمار می رود. در این میان اندونزی و ویتنام نیز با تقویت زیرساخت ها در صنعت ساخت و ساز در جهت حمایت از جمعیت در حال گسترش خود تلاش می کنند.

اروپا

در اروپا به خصوص اروپای غربی به دلیل مسائل و بحران های اقتصادی ساخت و ساز رکود قابل ملاحظه ای دارد.به نظر می رسد که تنها کشورهای اسکاندیناوی از اثرات بحران های اقتصادی در امان مانده اند. لذا با این حال پیش بینی می شود  که این روند تا سال ۲۰۲۰ ادامه یابد .

به هر حال بیش ترین رشد در ساخت و ساز در اروپای غربی به ترتیب در آلمان (۱٫۸%) و انگلیس (۱٫۶%) رخ می دهد. در این ناحیه کشورهایی از جمله ایرلند ، اسپانیا ، پرتغال ، ایتالیا و یونان در این صنعت در حال افت هستند.

در اروپای شرقی وضعیت رشد این صنعت به مراتب بهتر از اروپای غربی است. سریع ترین نرخ رشد در کشورهای اروپایی در سال ۲۰۱۲ متعلق به لهستان (۹٫۱%) و پس از آن روسیه با ۶٫۵% و ترکیه با ۵٫۵% می باشد. تمامی این کشورها دارای رشدی بالاتر از میانگین منطقه هستند. یکی از عوامل موثر در رشد روسیه در این صنعت را می توان آمادگی روسیه برای جام جهانی ۲۰۱۸ فوتبال دانست.

tallest-buildings-in-moscow

مسکو-روسیه

خاورمیانه

در خاورمیانه رشد متوسطی در صنعت ساخت و ساز وجود دارد. بیش تر این رشد هم مربوط به هزینه های مربوط به تولید انرژی است. عربستان سعودی بیش ترین هزینه را در این منطقه برای این صنعت متحمل می شود . پس از آن نیز امارات متحده ی عربی ، هزینه ی زیادی را صرف برخی شهرهای خود از جمله ابوظبی و دبی می کند.

با توجه به برگزاری جام جهانی ۲۰۲۲ در قطر پیش بینی می شود که قطر نیز افزایش قابل توجهی در این گونه سرمایه گذاری ها داشته باشد.

ارسال نظر